Минчо Минчев – лауреат на редица международни конкурси, сред които: 1967 – Х. Виенявски (Полша), 1970 – Паганини (Италия), 1972 и 1974 – Карл Флеш (Великобритания).

Свири като солист на много от водещите оркестри в света – Лондонска филхармония, Букурещка филхармония Дж. Енеску, Амстердамски симфоничен оркестър, Дрезденска филхармония и др. Работи със световноизвестни  диригенти като сър Ч. Гроувс, сър А. Гибсън, сър Н. Маринър, Л. Слаткин, Д. Е. Гардинър и др. Има множество реализирани записи у нас и в чужбина.

Водил е майсторски класове по цигулка в Мексико, Куба, Турция, Гърция, Македония Словакия, Япония, Южна Корея, Австралия. Участва в жури на национални и международни конкурси.
Носител е на наградата на БНР Музикант на годината (1993). От 1990 е преподавател в Университета по изкуствата Фолкванг в Есен – Германия.

От 1993 е председател на Фондация П. Владигеров и председателстващ журито по цигулка на Международния конкурс за пианисти и цигулари П.Владигеров. Артистичен директор е на Международната лятна академия Варненско лято.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ