Дарина Такова – певица с блестяща международна кариера в най-големите оперни театри на света. Гастролира на сцените на театри като Миланската скала, Метрополитън опера в Ню Йорк, Ковънт Гардън в Лондон, оперите в Париж, Барселона, Арена ди Верона, Рим, Флоренция, Неапол, Венеция, Мюнхен, Берлин, Лос Анджелис, Концертгебау в Амстердам, Карнеги хол в Ню Йорк и много други. Партнира с  най-значимите певци, диригенти и режисьори и е носител на редица престижни международни награди.

От девет години Дарина Такова се занимава с активна педагогическа дейност и провежда майсторски класове в България, Сърбия, Испания, Италия и др. От години ръководи фондация на свое име, която се занимава с обучението и промотирането на млади оперни певци.

Сред най-важните събития на Фондацията са майсторските класове с италианския бас К. Коломбара, младежката продукция на Лястовичката от Пучини, режисирана от Я. Гърдев, международният уъркшоп върху Дон Карлос от Верди както и спектаклите Кабаре барок и Матрьошка.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ