Паскал Морагес е едва 18 годишен, когато Даниел Баренбойм го назначава за първи кларинет в Оркестъра на Париж.


Освен че заема тази престижна позиция на водач, той солира активно с редица оркестри и изтъкнати диригенти като Пиер Булез, Семьон Бичков, Франс Брюген, Карло-Мариа Джулини, Волфганг Савалич, Кристоф Ешенбах и Пааво Ярви.  

Търсен като партньор за камерна музика, той си сътрудничи с Елена Башкирова, Паскал Роже, Фелисити Лот, Кристоф Ешенбах, Франк Брейли, Джошуа Бел, Юри Башмет и Гари Хофман, както и с квартетите Пражак, Лайпциг, Йерусалим, Белчеа, като свири редовно и с Европейски камерен оркестър.

Участва в прочутите фестивали в Залцбург, Люцерн, Йерусалим, Берлин, Рейнгау и свири в големите зали по света като Уигмор в Лондон, Музикферейн във Виена, Концертхаус в Берлин, Карнеги хол, Сантъри в Токио, Шанс-елизе в Париж. Прави турнета в Северна и Южна Америка, Азия, Австралия, Средния Изток и цяла Европа.

През 1995 става професор в Националната консерватория в Париж, а през 2017 и във Висшето училище по музика в Лозана. Гост-преподавател е в Колежа по музика в Осака, в Университета по изкуства Гедай в Токио и в Кралския колеж по музика в Лондон. Редовно е канен да прави майсторски класове по цял свят.

Има многобройни записи, високо оценени от международната преса, които включват добре познатите концерти, солов репертоар и камерна музика. Свири с ансамбъла на Виктория Муллова, в клавирен квинтет със Святослав Рихтер и с Духовия квинтет Морагес.  

През 2007 Френското министерство на културата и комуникацията го удостоява с държавното отличие „Кавалер на ордена на  изкуствата и литературата“.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ