Виктор Бенев е перкусионист и композитор, роден в София, България. Работи и живее в Париж, Франция. Въведен в музикалния свят от своята майка, Лиляна Гетова, той открива пианото и ударните инструменти на 6-годишна възраст.

Артистичните му изяви не спират от тогава. Представял се е на сцените на 11 ев-ропейски страни, гастролирайки с оркестри и камерни ансамбли с репертоар от джаз, авторска и класическа музика.

Музиката на Виктор съчетава ритмичното разнообразие на джаза, електронната музика и рока с езика и богатството на свободната импровизация, конкретната музика (Pierre Schaeffer) и “noise” движението на Luigi Russolo.

От 2011 година е член на Youth Percussion Pool, ансамбъл за съвременна музика за ударни инструменти, под ръководството на Татяна Колева.

През 2017 г. се дипломира с магистърска степен от Националната Консервато-рия по Музика и Танци в Париж (CNSMDP), специалност “джаз и импровизаци-онна музика“. През 2009 г. завършва НМУ “Любомир Пипков”, София, специал-ност ударни инструменти.

През 2018 предстои да издаде, заедно с художничката Биляна Фурнаджиева, дебютен албум с проекта Crystal Sound, който обединява скулптура и музика в едно.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ