Известна като виртуозен, многостранно развит и иновативен артист - изпълнител на Маримба и Перкусии, Татяна Колева е осъществила премиери на над 100 творби композирани специално за нейните солови и ансамблови проекти.

Родена в България, в момента Колева съчетава интензивния си концертен график с преподавателска позиция в Консерваторията Prince Claus / Hanze University - Грьонинген, Холандия.

Тя е основател и артистичен директор на спечелилата множество награди формация "Youth Percussion Pool" – образователна и изпълнителска платформа за млади професионалисти, и на новия фестивал "Амстердам маримба уикенд".

Колева е носител на множество награди от международни конкурси, като Международния Конкурс за Интерпретатори Гаудеамус, Ротердам, Холандия, Kranichsteiner Musikpreks, Дармщат, Германия. В началото на 2010 г. та получава престижното отличие "Музикант на Годината" от Българското Национално Радио и публиката, а Youth Percussion Pool e отличен като "Ансамбъл на Годината 2012" в същото допитване.

Колева е водила майсторски класове и e концертирала в известни концертни зали в цяла Европа, САЩ, Канада, Япония, Бразилия, Йордания и Мексико. Нейни записи са издавани от NovaLinia Records (нейната собствена компания), Decca, New World Records, Attacca, Unsounds, Mode Record, Wergo, BVHAAST и други.

През последните 2 години концертира с нейната солова програма "Песни за Маримба" - със специално създадени за нея нови творби и аранжименти, последвано от издаването на нов диск в есента на 2017.

Татяна Колева е артистично лице на марките Concorde Marimba и Innovative-Percussion.

От пресата:

 “ …Татяна Колева отваря широко вратите за нейния инструмент, колегите и студентите си. Великолепен диск, ненадминато красиво изпълнение и прекрасно записано…”
рецензия за компакт диска “Songs for Marimba”, OpusKlassiek, Холандия

"... върховен перкусионист... брилянтно изсвирено изпълнение... експлозивна енергия..." Ню Йорк Таймс, САЩ

"... изключителен музикант..." Percussions Magazine, Франция

"... наистина забележителен перкусионист..." Business News Radio, Холандия

"... звезда-перкусионист..." Volkskrant, Холандия

www.tatianakoleva.com

Татяна Колева е представяна от Impulse Art Management, Amsterdam / Martijn Jacobus

www.impulseartmanagement.nl

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ