Гордън Стаут – световноизвестен перкусионист, маримбист, композитор и преподавател по ударни инструменти в Ithaca College, Ню Йорк, където преподава ударни инструменти от 1980 година. Много от композициите му за маримба са издадени и вече са стандартна част от репертоара на маримбистите по цял свят.

Описван като Рубинщайн на маримбата и ценен високо за неговата  трансцедентална виртуозност, Стаут често изнася лекции и рецитали във Франция, Германия, Холандия и Белгия. Ангажиран е често като лектор и изпълнител от Сдружението на перкусионните изкуства (IPAS) и участва в дванадесет от международните конгреси на сдружението по целия свят.

Журира шест различни международни конкурси за маримба, а в навечерието на Новата 2006 година дирижира оркестър от 100 маримби в Националната концертна зала в Тайпе, като част от Тайванската международна перкусионна конференция.    

През 2012 е въведен в „Залата на славата“ на IPAS. Създател е на Young Composers International, инициатива, посветена на разпространението на нови и интересни произведения за маримба и ударни инструменти, написани от млади композитори от целия свят.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ