Роден през 1984 в България, Евгени Божанов завършва обучението си в Есен и Дюселдорф при Б. Блох и Г. Ф. Шенк. Международната му кариера започва след като печели няколко големи международни конкурси, включително Святослав Рихтер в Москва, Кралица Елизабет в Брюксел, Ван Клайбърн във Форт Уърт, Тексас и Фредерик Шопен във Варшава.

През последните сезони свири с водещи европейски оркестри, сред които  Белгийският национален оркестър, Оркестър Филхармония, Кралската филхармония на Ливърпул, Камерният оркестър на Баварското радио, Оркестър Хайдн в Болцано, Оркестърът на RAI, Симфоничният оркестър на Малмьо, Оркестърът на ЦПИ Hyogo, Ensemble Wien, Атинският държавен оркестър, Оркестрите Хайдн в Болцано, Филхармония Артуро Тосканини и Оркестъра на Санта Чечилия в Рим.   

Прави серия от рецитали в рамките на Клавирния фестивал в Лил, Фестивала La Roque d’Anthéron, Летния фестивал в Бад Кисинген, Serate Musicali в Милано, Schubertiade във Вилабертран, Фландърския фестивал в Гент, Фестивала Бреша-Бергамо. Свири и в зали като Musikverein, Сантори Хол, залата на Берлинска филхармония.

През 2017/18 ще се завърне в Роял Фестивал Хол в Лондон с Оркестър Филхармония с Ю. Валчуха. Очакват се и концерти с Тонкюнстлер оркестър с Ю. Садо в Музикферайн, както и със Словашката филхармония в Братислава. Предстоящо е и петото му турне в Япония, както и концерти в САЩ със Симфоничния оркестър на Хюстън. Ще прави също рецитали в Европа, включително в Милано, Братислава и София. 

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ