Един от най-добрите съвременни квартети.. Баланс, прозрачност, симфонично разбиране, уверен стил, изпълнението им достига много високо и вдъхновяващо ниво (Harald Eggebrecht - Süddeutsche Zeitung)

Базиран в Париж квартет Модиляни, който празнува своята 15-годишнина този сезон, е постоянен гост на най-престижните зали и най-реномираните фестивали за камерна музика в света.

През настоящия и идващите сезони квартетът ще гостува в Съединените щати, Южна Америка и Япония. Ще има и интензивна концертна дейност в цяла Европа като най-ключовите ангажименти са в Уигмор Хол, прочутия Аудиториум на Лувъра в Париж, Музея Морган в Ню Йорк, залата на Кьолнската филхармония, залите Flagey в Брюксел, Пиер Булез в Берлин, в Мюнхенския Prinzregententheater, Токийската Оджи Хол и фестивали от класата на Залцбургския фестивал, Шубертиаде Шварценберг, Менухин фестивала в Гщаат и фестивала Мекленбург-Форпрономен. През 2017 Квартет Модиляни е първият ансамбъл, поканен за концерт в голямата зала на новооткритата зала на Хамбурската Elbphiharmonie.

През 2014 година музикантите от Квартет Модиляни стават артистични директори на Rencontres Musicales d’Evian, фестивал създаден през 1976 година от Антоан Рибо и популяризиран от предходния си артистичен директор Мстислав Ростропович. Обединените усилия на Евиан и Квартет Модиляни спомагат за бързия успех на фестивала, който в момента отново е едно от най-големите и популярни летни музикални събития в Европа.

Квартетът записва за лейбъла Mirare от 2008 и има издадени 8 диска, международно признати от критиката и многократно награждавани. Следващият диск ще е Carnet de voyages. През есента на 2017 година излиза диск с пълната колекция на Шуман за струнни квартети.

Изцяло посветен на камерната музика, квартетът изгражда истински артистични приятелства като често свири с музиканти от класата на Йефим Бронфман, Сабине Майер, Беатрис Рана, Николас Ангелих, Мари-Елизабет Хекер, Даниел Мюлер-Шот и Рено Капюсон.

След петнадесет години, отдадени на изграждането на собствен стил и звукоизвличане, в настоящия момент Модиляни са щастливи да предадат своя  опит на следващото поколение. През 2016 те създават Ателие в рамките на фестивала на Rencontres Musicales d’Evian и от 2017 година насам провеждат серия от майсторски класове в Парижката национала консерватория.

Благодарение на щедростта и подкрепата на частни спонсори, квартетът свири на четири изключителни италиански инструменти: Амари Който свири на цигулка от 1773 на Джовани Гуаданини, Льоик Рио – на цигулка от 1780 на Гуаданини. Виолата на Льоран Марфин е от 1660 на Луиджи Мариани, а виолончелото на Франсоа Кифер е от 1706 на Матео Гофрилер.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ