Марчин Святкевич един от най-разпознаваемите клавесинисти от по-младото поколение. Свири на различни инструменти: клавесин, клавикорд, пиано и орган, като посвещава голяма част от времето си на импровизацията.

Като солист, диригент и ансамблов музикант той сътрудничи постоянно с водещи ансамбли като Brecon Baroque, the Arte dei Suonatori, Orkiestra Historyczna, Capella Cracoviensis и Aukso.

Записва за компаниите BIS, Channel Classics, Accent, Alpha, Decca, Linn Records и DUX, както и за радио и телевизионни предавания из цяла Европа. През 2015 издава албум с концерти за клавесин от Йохан Готфрид Мютел (награден с  Diapason d'Or). През 2017 е издаден компактдиска му Cromatica  със солови изпълнения на клавесин, който печели многобройни награди, а през 2018 записва за Channel Classics концерти за клавесин от Й. С. Бах.  Записът му на Rosary Sonatas от Бибер с Рейчъл Поджър, Дейвид Милър и Джонатан Менсън печели наградата Gramophone.

Носител е на наградата Passport на в-к “Polityka” за 2015. Преподава клавесин и импровизация в Музикалната академия в Катовице.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ