Неговото присъствие и неговото съвършено и емоционално звучене смущава. Бързо следват разтърсващи контрасти. Фушерне ни въвлича в истинска интерпретация.

(Diapason)

Тео Фушерне е носител на Първа награда от международния конкурс по пиано в Женева през ноември 2018. На 24 години, този млад пианист е в зората на една безспорно брилянтна кариера.  

След като завършва с отличие обучението си при Кристин Гасто в консерваторията в родния си град Ница, той получава по-високо ниво на обучение, което му помага да постигне своето елегантно чувство за музика. Завършва с отличие Парижката консерватория (CNSMDP) при Alain Planès, Hortense Cartier-Bresson and Jean-Frédéric Neuburger През 2013 печели 1-ва награда на Международния конкурс по пиано Габриел Форе.
 
Годината 2018 е повратна точка в кариерата на младия пианист. Няколко месеца преди наградата в Женева, той печели 1–ва награда, както и 5 специални награди от международния конкурс по камерна музика в Лион, със своето трио Месиен в състава на което са и цигуларя Давид Петрлик и челиста Володя ван Койлен. В момента тези блестящи музиканти са резидентни артисти на фондацията Singer Polignac в Париж.

Тео често е канен да свири в телевизионни и радио предавания, но истинското му призвание е най-видимо на сцената. Аплодиран е от публиката в много престижни френски зали като (фондация Louis Vuitton, оперите в Ница и Дижон), а също и в чужбина (зала Верди в Милано, Университета в Байроит, Филхармонията в Ксиан, зала Toppan в Токио, зала Izumi в Осака, зала  Munetsugu в Нагоя, националната концертна зала в Тайпей). Участва и в редица фестивали като този в Дьовил, Ларуж д’Артенон, Folle Journée в Нант, Cully Classique, клавирния фестивал в Рур и други, където  споделя сцената с едни от най-талантливите музиканти от своето поколение.     
 
Тео издава първия си компактдиск за Sonare Art Office records през 2013 заедно с цигуларя Тацуки Нарита, в който изпълняват соната от Ц. Франк и 2-ра соната от Форе. През 2015 зедно с челиста Астрид Сираносян записват за Claves Records. Неотдавна през 2018 триото Месиен издават своя първи компактдиск за “Mirare” records, с кларинетиста Рафаел Север, в който изпълняват Quatuor pour la fin du temps” от Оливие Месиен и Court Studies from the Tempest от Томас Аде.

Подтикван от огромно желание да разшири дискографията си, Тео има намерение да изпълни и запише творби от Бетовен.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ