Ансамбълът La Rossignol е създаден през 1987 в Кремона, като общество от артисти и изследователи, чиято цел е да представя и популяризира стара музика и танци.

Трупата, чийто репертоар е оформен благодарение на задълбоченото проучване и реконструкция на многобройните исторически и иконографски източници, развива изключително активна дейност в цяла Италия.

Трупата се радва на невероятен успех и по време на турнетата си в Швейцария, Франция, Германия, Израел, Тунис, Алжир, Египет, Русия, Гърция, Индия, Китай, Япония, Румъния, Кипър, Испания, Сирия, Ливан, Мароко, Словения, Унгария, България, Малта, Турция, Пакистан, Австрия, Полша, Бразилия, Албания, Тайван, Мексико, Ватикана, Австралия, Кения, Хърватия, Швеция, Колумбия, Холандия, Дания, Финландия, Скандинавия, Казахстан, САЩ, Саудитска Арабия, Парагвай, Белгия, Индонезия, Виетнам и Бахрейн.

Портфолиото им включва и сътрудничество с някои от най-големите звукозаписни компании. Паралелно с интензивната си концертна и записна дейност ансамбълът се занимава активно и с обучение по проблемите на ренесансовата музика и танц, прави опреснителни курсове и пише нерядко театрална и филмова музика.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ