Клавирното дуо Аглика Генова и Любен Димитров е един от най-търсените клавирни ансамбли в света през последните години.Едва два месеца след създаването си, дуото – днешен носител на наградата ECHO CLASSIC – предизвиква истинска сензация като печели безапелационно няколко големи конкурса в рамките само на две години - конкурса ARD в Мюнхен, конкурса Dranoff в Маями, конкурса в Токио и конкурса Белини в Сицилия. Това постижение остава ненадминато от други артисти и досега.

Андрю Маринър е водач на кларинетите в Лондонския симфоничен оркестър от 1986 година, когато наследява покойният Джак Браймър.

Ансамбъл Recherche създава музикална история с повече от 500-те си дебютни изяви от основаването на групата през 1985 година до момента и играе важна роля в развитието на съвременната камерна и ансамблова музика.

Виктор Бенев е перкусионист и композитор, роден в София, България. Работи и живее в Париж, Франция. Въведен в музикалния свят от своята майка, Лиляна Гетова, той открива пианото и ударните инструменти на 6-годишна възраст.

Виктор Жулиен-Лаферие – носител на Първа награда от конкурса “Кралица Елизабет” през 2017 година, както и на Първа награда от Международния пролетен конкурс в Прага през 2012 година.

Винфрид Холценкамп е роден през 1970 в семейство на музиканти. Израстването в къща, пълна с инструменти му дава много възможности да експериментира, като започва с тромбон и пиано. На 17 години преминава към контрабаса, избирайки го за свой инструмент.

Avatar
MARCH MUSIC DAYS INTERNATIONAL FESTIVAL
МЕЖДУНАРОДЕН ФЕСВТИВАЛ МАРТЕНСКИ МУЗИКАЛНИ ДНИ
SPONSORS, PARTNERS, DONORS • СПОНСОРИ, ПАРТНЬОРИ, ДАРИТЕЛИ
MEDIA PARTNERS • МЕДИЙНИ ПАРТНЬОРИ